10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial13 copii au fost intoxicaţi cu clor la un ştrand din Reghin

13 copii au fost intoxicaţi cu clor la un ştrand din Reghin

UPDATE: Şapte din cei 13 copii care s-au intoxicat cu hipoclorit de sodiu la ştrandul din Reghin au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Târgu Mureş, starea lor fiind bună, motiv pentru care vor fi trimişi la spitalul din localitatea de domiciliu, pentru a rămâne sub supraveghere peste noapte, informează Mediafax.

Medicul Mihaela Sava de la UPU Târgu Mureş a declarat că, în total, şapte dintre cei 13 copii intoxicaţi la ştrandul din Reghin au ajuns în cursul serii de duminică la Unitatea de Primări Urgenţe (UPU) a SMURD Târgu Mureş.

În urma investigaţiilor, medicii au luat decizia de a-i trimite înapoi la spitalul din Reghin.

“La noi au ajuns şapte copii, niciunul dintre ei nu are probleme deosebite. Vor fi trimişi la spitalul din Reghin, pentru a fi ţinuţi sub supravegherea medicilor de la secţia de pediatrie”, a precizat Sava.

De asemenea, trei din cei şase copii care au rămas la Centrul de Primiri Urgenţe din Reghin au fost deja trimişi acasă, iar ceilalţi trei urmează să fie la rândul lor externaţi, a declarat medicul Cătălin Costea de la unitatea medicală din Reghin.

Pe de altă parte, Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică au declanşat anchete în acest caz pentru a stabili cauza exactă a intoxicării copiilor.

Primarul din Reghin, Nagy Andras, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că ştrandul era deschis din iunie, fiind unul modern, cu recirculare continuă a apei, iar până acum nu au fost înregistrate incidente.

El a mai spus că în cursul zilei de luni va dispune constituirea unei comisii din care să facă parte şi şeful Poliţiei din localitate, pentru a stabili cu exactitate cauza intoxicării copiilor.

Primarul a precizat că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au luat probe de apă din bazin şi au început o anchetă în acest caz.

Reprezentanţii Poliţiei Reghin au precizat, la rândul lor, că o echipă de poliţişti a fost la faţa locului pentru cercetări, în cadrul unei anchete distincte de cea a DSP.

13 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au ajuns la spitalul din Reghin după ce s-au intoxicat cu clor la ştrandul din oraş.

Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii ştrandului ar fi aruncat cu soluţie în apă în timp ce bazinul era plin.

Managerul Spitalului din Reghin a declarat că la unitatea sanitară au fost aduşi, duminică, 13 copii cu vârste între trei şi 14 ani, intoxicaţi cu clor, cu forme uşoare şi medii, un singur caz fiind mai grav.

El a spus că doi dintre copii au fost duşi la spitalul din Târgu Mureş şi tot acolo vor fi transportaţi încă trei – patru copii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă