13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă organizații din domeniul silvic caută soluții noi la probleme vechi

Două organizații din domeniul silvic caută soluții noi la probleme vechi

Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Columna, împreună cu Asociația Administratorilor de Păduri, organizează în zilele de 13 si 14 septembrie 2018 la Brașov două sesiuni de formare în politici publice adresate inginerilor silvici, angajați ai ocoalelor silvice membre AAP sau în alte instituții din domeniul silvic; se pot înscrie maximum trei participanți de ocol sau instituție.

Sesiunile au loc la sediul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov (str. Șirul Ludwig van Beethoven 1) și vor fi susținute de conferențiarul universitar Viorel Marinescu. Fiecare dintre ele are o durată de 8 ore și va instrui un număr de 50 de participanți (100 în total).

Cele două sesiuni de formare sunt incluse în proiectul Opțiuni strategice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului forestierderulat de Asociația Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Columna (în calitate de lider de proiect) și  Asociația Administratorilor de Păduri (în calitate de partener), derulat în perioada iunie 2018 – octombrie 2019. Bugetul eligibil al proiectului este de 936.849,27 lei, din care procent de finanțare nerambursabilă 98% și 2% contribuție proprie. Valoarea eligibilă aferentă AAP este de 142.308,40 lei (nerambursabil 139.462,23 lei; contribuția proprie 2846,17 lei).

Proiectul îsi propune realizarea unor politici publice eficiente si coerente pentru sectorul forestier, ca o alternativă la soluțiile identificate de Guvern pentru sectorul silvic. Asociația Administratorilor de Păduri e implicată în activitățile proiectului care sunt adresate atât angajaților ocoalelor silvice membre AAP, cât și personalului Asociației Columna (fie ei membri, angajati sau voluntari ai organizației).

O structură similară cu modulul dedicat politicilor publice de la Brașov (adică spart în două sesiuni și cuprinzând un total de 100 de cursanți) au alte două module educaționale – unul de relații publice și comunicare, care va fi susținut la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava în perioada octombrie – decembrie 2018 și altul centrat pe noutățile legislative din sectorul forestier și domeniile conexe, susținut la Universitatea din Oradea, în intervalul ianuarie – martie 2019.

De asemenea, localitatea sibiană Săliște va găzdui două serii de sesiuni educaționale: una centrată pe managementul de mediu și implicând 25 de cursanți care vor primi un atestat (în intervalul aprilie – mai 2019), cealaltă, pe formarea de formatori și implicând 10 cursanți (în intervalul august 2019 – octombrie 2019.

Ultimele două activități în care AAP e partener sunt schimbul de bune practici cu Danemarca și Belgia (implicând 10 persoane și derulat în perioada august – octombrie 2018), precum și promovarea politicilor publice către sectorul guvernamental prin intermediul unei campanii de strângere de semnături pentru susținerea propunerii de politici publice rezultate în urma proiectului.

Documentul de politică publică final, asumat de toată echipa de proiect, va fi prezentat în cadrul unei conferințe, organizată în ultima lună de implementare, în regiunea Bucuresti-Ilfov. Ulterior, propunerea de politică publică alternativă va fi înaintată cu adresă oficială ministerului de resort.
 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă