Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, anunţă că a decis să renunţe la funcţie

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat marţi seara că a decis să renunţe la funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a solicitat luni revocarea lui Neaga.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2019 - 21:19

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că Narcis Neaga era susţinut la conducerea CNAIR de Liviu Dragnea, fostul şef al PSD.

”Având în vedere importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romaneşti şi faptul că pentru a reuşi să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credinţă şi de colaborarea necondiţionată a tuturor factorilor de decizie din România precum şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, am decis să renunţ la funcţia de director general al CNAIR”, arată un comunicat emis marţi seara de companie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că rezultatele analizei privind stadiul proiectelor de infrastructură nu sunt deloc mulţumitoare, iar conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte.

Neaga spune însă că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a debloca proiectele de infrastructură.

”În opinia mea acesta este şi sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect. Bineînţeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziţia socială sau de funcţia pe care o voi ocupa în viitor. Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă aşa cum este normal să existe într-o ţară europeană”, a adăugat Neaga, în comunicat.

 El afirmă că a reuşit să lanseze proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care ”în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene”.

 ”Sper ca şi cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înţeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcţie”, mai spune el.

"Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte şi dau exemplul autostrăzii Sibiu-Piteşti secţiunea 4, care avea documentaţia gata din luna mai a anului 2018, însă actualul management a anulat-o şi timp de mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei", a spus Dăncilă, marţi, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a menţionat că un alt exemplu îl reprezintă secţiunile 3 şi 4 aferente drumului expres Craiova-Piteşti, ale căror proceduri de proiectare şi execuţie sunt blocate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deşi documentaţia este definitivată încă din anul 2017.

"Aceeaşi conducere a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a asumat termene total nerealiste în cadrul realizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. Mă refer la deschiderea integrală a circulaţiei pe autostrada Sibiu - Nădlac, precum şi la realizarea a 180 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că "blocajele şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru România".

"Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii, nici din partea autorităţilor, şi nici din partea constructorilor. Domnule ministru Răzvan Cuc, am încredere că vă veţi implica în continuare în monitorizarea atentă a proiectelor, astfel încât investiţiile în infrastructură să se realizeze în termene cât mai scurte", a afirmat Dăncilă.

Comentarii