DIICOT: La locuinţa lui Dincă au fost găsite noi fragmente osoase

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, vineri seară, la Caracal, că în urma percheziţiei la locuinţa lui Gheorghe Dincă au fost găsite noi fragmente osoase şi probe biologice care vor fi supuse expertizării.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2019 - 18:42

Totodată, Dincă i-a condus pe anchetatori în locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, aparatul fiind găsit.

"În urma percheziţiilor domiciliare şi a activităţilor desfăşurate, au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice care de asemenea vor fi supuse testelor de laborator. De asemenea, astăzi am efectuat o conducere în teren cu inculpatul care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, telefon care a fost de altfel şi găsit", a declarat, vineri seară, la Caracal, purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Ea a spus că activităţile se vor sista pentru ziua de vineri, percheziţia domiciliară urmând să continue zilele viitoare.

"De asemenea, în ceea ce priveşte raportul antropologic şi genetic urmează să-l primim la dosarul cauzei", a mai spus ea.

Întrebată dacă au fost ridicate toate imaginile de pe camerele de supraveghere, ea a spus că din câte ştie au fost ridicate cele mai multe dintre acestea.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, anterior, că anchetatorii intervin, vineri, la domiciliul inculpatului Gheorghe Dincă în baza unui nou mandat de percheziţie şi că va fi efectuată o cercetare criminalistică amănunţită şi complexă.

"În această dimineaţă, în baza unui nou mandat de percheziţie am intervenit la domiciliul inculpatului. Vom efectua o cercetare criminalistică amănunţită şi complexă”, declara Porime.

Ea preciza că „vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite” şi că vor fi verificate şi gropile betonate.

„Inculpatul şi-a menţinut declaraţiile şi a oferit noi indicii care vor fi verificate”, declara purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat în cazul dispariţiei adolescentei Alexandra Măceşanu a fost audiat timp de mai multe ore în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Bucureşti, avocatul său afirmând că acesta şi-a menţinut declaraţiile privind uciderea fetei dar şi a celeilalte tinere, Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie. Echipe de criminalişti s-au aflat vineri la locuinţa sa din Caracal, cercetările fiind reluate după mai multe zile în care nu a mai fost făcut niciun demers în acest sens, imobilul fiind doar păzit de jandarmi.

Comentarii