9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDe ce vin israelienii pe litoralul românesc

De ce vin israelienii pe litoralul românesc

Turiștii din Israel aleg stațiunea-vedetă de pe litoral, Mamaia, dar își îndreptă atenția și către Costinești și Neptun. Nu vin însă numai pe litoral, ci și la munte. Există un charter Tel Aviv – București care le permite acestora să ajungă mai repede în alte destinații pe care le preferă, precum Castelul Bran și stațiunile de pe Valea Prahovei. „La ora actuală, city break-urile pentru București, cu zboruri pe relația Tel Aviv – București, se bucură de un mare succes. Ca să vă ofer un singur exemplu, doar o singură firmă din Israel a rezervat prin noi 2.850 de locuri”, subliniază, directorul comercial al Meshek Wings, tour-operator specializat pe relația Israel – România.

De ce vin turiștii israelieni în România? Potrivit consultanților Meshek Wings, chiar dacă nu avem infrastructură foarte bine pusă la punct, noi, românii, trebuie să folosim avantajele turistice. România este o destinație foarte bună pentru familişti. Oraşele mari și stațiunile din preajmă oferă, în acest sens, multe atracții. Pe Litoral avem telegondola, Aqua Park etc., în Bucureşti avem acum parcuri de distracţie gen Therme, Edenland, mall-uri, iar pe munte avem Dino Parc, Parc Aventura, Zao Planet, Aquapark Paradisul Acvatic și multe altele.

 

Tot timpul anului

Compania spune că va aduce turişti israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le şi circuite opţionale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie. „Circuitele pe care le oferim turiştilor noştri concurează cu succes produsele din alte ţări vecine României, cu potenţial turistic. Încercăm să devenim mult mai buni decât ţările vecine pe partea de entertainment şi de servicii suplimentare. De exemplu, am dezvoltat mult programele dedicate copiilor. De asemenea, sperăm la o dezvoltare a altor zone turistice cu un potenţial turistic foarte mare. Amintesc de Oradea, unde am fost pioneri şi am deschis curse charter acum doi ani, zona consacrându-se apoi ca destinaţie turistică. Sunt sigur că aşa se va întâmpla şi în cazul noilor noastre destinaţii”, declară Meidan Butnaru. Acesta spune că, până în prezent, peste 100.000 de turiști israelieni au vizitat România.

 

Bile negre

Reprezentanții companiei spun că în România ar ajunge mai mulți turiști dacă ar fi promovate destinațiile. De exemplu, promovarea românească pe zona balneo este zero. Potrivit reprezentanților Meshek Wings, printre problemele cu care se confruntă, și în prezent, turismul românesc, se numără comunicarea mai grea, ce ar trebui să fie mai rapidă şi mai modernă. De asemenea, România are multe obiective turistice încă puţin cunoscute, care merită vizitate și promovate. Pe de altă parte, hotelurile cresc tarifele, ţinând cont că piaţa se dezvoltă. „Sperăm ca tarifele să nu se ridice exagerat de mult, să nu le mai poată înghiți piaţa. România, ca şi destinaţie pentru touroperatori, nu întâmpină probleme dacă ştii să faci promovarea”, adaugă Meidan Butnaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă