Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daniel Dragomir: "Protocolul SRI - Ministerul Dezvoltării nu a fost semnat de Dragnea"

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir anunţă, joi seară, că protocolul între SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru Liviu Dragnea, nu a fost semnat de fapt de acesta, ci de către un secretar de stat.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

26.07.2018 - 23:50

"Protocolul nu a fost semnat de Dragnea. Stiu. Este la moda sa il injuram pe Liviu Dragnea. Da bine. Dar. Marea 'dezvaluire' a protocolului 'semnat de Dragnea' facuta de un deputat USR, membru in Comisia SRI, pe pagina personala de Facebook are o mica problema: Protocolul NU e semnat de Dragnea. Minciuna a fost instant propagata prin toate gurile de tun media ale statului paralel. In rest, oricate ceaiuri i s-ar servi de USR lui Dumbrava si lui Coldea, asta nu suplineste lipsa de carte: protocolul e semnat 'pentru' de un secretar de stat si NU e semnatura lui Dragnea. In plus, a pune legatura intre un protocol de lucru pe zona de IT in infrastructura critica la Ministerul Dezvoltarii si protocoalele cu judecatorii si procurorii este cea mai mare mizerie manipulatoare a zilei. Penibil. Cei de la USR ar trebui sa inteleaga, vor intelege la vot, ca injuraturile nu vor reusi sa ii uneasca pe oameni, nu vor creste PIB-ul, nu vor aduce investitii directe si nu vor baga niciodata bani in buzunarele romanilor", a scris, pe Facebook, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a ataşat mesajului şi două fotografii, una cu un document cu semnătura actualului lider SD şi cealaltă cu semnătura de pe protocol.

Marţi, Liviu Dragnea declara că protocolul secret încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci şi a unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structură din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată", a afirmat, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi "luat la întrebări" şi acuzat de înaltă trădare.

"Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine ştie ce mai dădeam informaţii unor puteri străine, şi eram şi eu, din nou, acuzat de înaltă trădare", a explicat Dragnea.

Întrebat dacă este singurul protocol de acest fel pe care l-aţi semnat în calitate de ministru, Liviu Dragnea a răspuns: "Da, din câte îmi aduc eu aminte".

Liderul PSD a adăugat că ar fi indicat ca premierul să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între instituţii şi SRI şi că ar fi bine ca Serviciul Român de Informaţii să desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetică, "ca să se termine cu legendele acestea".

Comentarii