20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCSM: Indicii că Lazăr a încălcat Codul deontologic

CSM: Indicii că Lazăr a încălcat Codul deontologic

Mai exact, atunci când Augustin Lazăr a vorbit despre ”inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Augustin Lazăr a precizat că decizia plenului CSM este nelegală şi o va ataca în instanţă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, la sediul CSM, că procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei “nişte inculpaţi de rang înalt”.

“O văd într-o succesiune firească, pentru că CNCD a decis cu privire la altcineva – o sintagmă asemănătoare – faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor. Dar în cazul nostru, procurorul general nu poate să spună că n-a avut proprietatea sintagmei “nişte inculpaţi de rang înalt” şi nici nu poate să spună că s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi”, a spus Toader.

Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre ”inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare.

Inspecţia Judiciară a propus sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că “inculpaţi de rang înalt” îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare.

Pe 26 iunie, Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM.

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă