10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConsiliul General al Capitalei a decis unde va fi noua „Școală Regală”

Consiliul General al Capitalei a decis unde va fi noua „Școală Regală”

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 au transmis, marți, că elevii vor avea o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Este vorba despre „Școala Regală”, după ce, la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședință, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice Administrației Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

Decizia a fost luată cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp și va fi pus la dispoziția Colegiului Național de Muzică „George Enescu” pentru ore de studiu individual al instrumentelor. Astfel, elevii acestui colegiu vor putea aprofunda în clădirea „Școlii Regale” studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc.

În prezent, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spațiul în care își desfășoară activitatea presupune 4- 5 schimburi/zi pentru studiu.

Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă