Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de viituri, pentru trei județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis atenţionări Cod galben de viituri, valabile în următoarele ore pe râuri din trei judeţe.

Share

Rl online 0 comentarii

11.08.2020 - 16:10

Conform prognozei, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Strei - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Cerna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Hunedoara) şi Arieş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, afluenţii de dreapta ai Mureşului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş - amonte S.H. Acmariu (judeţele Cluj şi Alba).

Atenţionările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Hunedoara, Cluj şi Alba.

Comentarii