5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de ninsori şi vânt puternic, de vineri noapte

Cod galben de ninsori şi vânt puternic, de vineri noapte

De vineri noapte, va intra în vigoare un Cod galben de ninsori abundente şi intensificări ale vântului în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali. Occidentali şi de Curbură. De asemenea, de sâmbătă dimineaţă judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova se vor afla sub Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă de vineri seară, de la ora 19.00, şi până duminică, la ora 18.00, când se vor semnala ninsori, lapoviţă, ploi şi polei.

În acest interval, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. În noaptea de vineri spre sâmbătă, vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă, în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

De asemenea, a fost emisă o avertizare meteorologică Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului, valabilă de vineri de la ora 23.00 până duminică la ora 18.00.

“În intervalul menţionat, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali. Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h”, arată ANM.

De sâmbătă de la ora 6.00 şi până duminică la ora 12.00, alte zone se vor afla sub Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol.

Astfel, în acel interval, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă