Cîțu cere anchetă rapidă în cazul morții violente a bătrânului evacuat de polițiști la Pitești

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului de 63 de ani decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti.

Romania libera 0 comentarii

18.04.2021 - 17:09

Raportul medicilor arătă că moartea bărbatului a fost violentă, dar și că avea o alcoolemie de 2 la mie.

„Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment", a declarat Cîţu, duminică, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Vineri, un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a murit în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei, într-o conferinţă de presă la Piteşti.

„Dorim să prezentăm rezultatele preliminare ale autopsiei. (...) Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui", a spus Dan Manu, în prezenţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, instituţie ce efectuează cercetări în acest caz.

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Bărbatul avea o alcoolemie de 2 la mie, a declarat medicul-şef Dan Manu.

„Laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că are o alcoolemie de peste 2 la mie. Infarct nu este, (...) sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (...) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic", a precizat Dan Manu.

 

Comentarii