Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cercetător maghiar: "Secuii nu sunt o minoritate, ci parte a naţiunii ungare"

Secuii nu sunt o minoritate etnică, ci parte organică a naţiunii ungare, a declarat un cercetător de la Institutul pentru Studierea Minorităţilor din cadrul Academiei ungare de Ştiinţe, informează agenţia de ştiri MTI.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 12:33

Secuii nu sunt un grup etnic, ci o parte organică a naţiunii ungare, a declarat marţi un cercetător al Institutului pentru Studierea Minorităţilor din cadrul Academiei de Ştiinţe din Ungaria, potrivit agenţiei de presă MTI.

Institutul şi-a declarat poziţia în această chestiune după ce o persoană privată a iniţiat o procedură ca secuii să fie recunoscuţi ca parte a naţiunii, a declarat cercetătorul Balazs Dobos la postul de televiziune M1.

Parlamentul va avea ultimul cuvânt, printr-un vot privind modificarea legii minorităţilor naţionale, a spus el.

Iniţiativa originară a necesitat o mie de semnături de susţinere şi a fost cerută de asemenea poziţia Institutului pentru Studierea Minorităţilor.

Institutul a precizat că a stabilit că secuii erau parte a naţiunii când au fost rupţi de Ungaria, a mai spus Balazs Dobos, potrivit MTI.

Dacă o comunitate este parte a naţiunii ungare, ea nu poate fi în acelaşi timp şi o minoritate, a adăugat el.

Comentarii

loading...