Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR: Sesizarea PNL privind mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea a devenit inadmisibilă

Curtea Constituţională a respins, joi, sesizarea PNL privind mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, precizând că a devenit inadmisibilă, întrucât, în 29 mai, Camera Deputaţilor a luat act de încetarea acestui mandat şi de vacantarea postului de deputat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 20:12

În 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, fiind încarcerat în aceeaşi zi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de News.ro, plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere, în şedinţa de joi, sesizarea de neconstituţionalitate privind mandatul de deputal al lui Liviu Dragnea.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca devenită inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate privind titlul 36 ,,Circumscripţia electorală nr.36, judeţul Teleorman” pct.4 din anexa la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.122/2016 cu privire la validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 11 decembrie 2016”, se arată în comunicatul de presă transmis de CCR.

Sursa citată a precizat că judecătorii CCR au constatat că, ulterior sesizării, în şedinţa din 29 mai 2019, Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului de deputat a lui Liviu Dragnea şi a vacantat atât locul său de deputat, prin Hotărârea nr.18/2019, cât şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, prin Hotărârea nr.19/2019, ambele publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.422 din 29 mai 2019.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui Camerei Deputaţilor.
În 14 mai, PNL a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, motiv de invalidare a mandatului, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Liberalii au afirmat că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani.

În 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, fiind încarcerat în aceeaşi zi.

 

Comentarii