Călărași: Peste 360.000 de ţigarete confiscate şi 18 persoane reţinute

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut 18 persoane şi au ridicat peste 360.000 de ţigarete, în urma a 53 de percheziţii efectuate, joi, în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de contrabandă, conform IGPR.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

06.07.2018 - 08:04

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie - iunie a.c., mai multe persoane ar fi achiziţionat, transportat şi depozitat importante cantităţi de ţigarete, provenite din contrabandă, şi, ulterior, oferit spre comercializare, pe raza judeţului Călăraşi", se arată într-o informare a IGPR, scrie Agerpres.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei, 25.560 de euro, 100 de lire sterline, o armă de foc neletală, 16 cartuşe, precum şi aproximativ 2.500 de articole pirotehnice.

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 340.000 de ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat ridicându-se la aproximativ 250.000 de lei.

"38 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, 18 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul acestei zile (vineri-n.r.) cu propunere de arestare preventivă", precizează sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, menţionează sursa citată.

Comentarii