Bolojan le-a pus gând rău angajaților din CJ Bihor: Jumătate pleacă acasă

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor și fost primar în Oradea, Ilie Bolojan. a anunţat în prima sa conferinţă de presă de la preluarea funcției că va da afară jumătate din angajații CJ: 86 vor fi concediaţi și vor rămâne 88.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2020 - 00:36

Ilie Bolojan a declarat marți că mulți angajați ai CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de până la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”. Fondul lunar de salarizare al Consiliului Județean ajunge la 270.000 de euro.

Potrivit Bihoreanul.ro, președintele CJ Bihor a anunțat că în prima şedinţă a consiliului, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi, având în vedere că PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Acest lucru sta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi, aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”.

Bolojan a spus că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”.

Comentarii