Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Biblioteca Națională e uitată în frig. Angajații protestează, cărțile se degradează

Sediul central al Bibliotecii Naționale a României este în continuare neîncălzit, în ciuda promisiunilor făcute de Ministerul Culturii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2018 - 18:23

Sediul Bibliotecii Naționale a României continuă să aibă mari probleme cu încălzirea, deși Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) anunțase, încă din data de 14 decembrie, că s-a reușit repunerea în funcțiune a centralei termice.

La 14 decembrie, MCIN comunicase că "a întreprins toate demersurile legale privind punerea în funcţiune a centralelor de tratare a aerului în toată clădirea Bibliotecii Naţionale, conform contractului 5302/2018". "Menţionăm că, începând cu săptămâna în curs instalaţia a fost pusă în funcţiune, iar clădirea beneficiază de energie termică, furnizată în parametri optimi", susținea comunicatul Ministerului. 

Totuși, angajați din cadrul Bibliotecii au dezvăluit, astăzi, că în spațiile acestei instituții de cultură continuă să fie foarte frig, ceea ce afectează activitatea personalului și pune în pericol integritatea colecțiilor din inventarul acesteia, unele dintre ele fiind unicat.

Întreaga dispută privind sistemul de încălzire din sediul BNaR a izbucnit la sfârșitul lunii octombrie 2018, după ce angajații au reclamat că acest sistem nu funcționează. 

„Suntem în frig de o lună. Am trimis, prin sindicat, mai multe solicitări, iar Ministerul ne-a răspuns, prin serviciul administrativ, că nu se poate să pornească acum căldura, pentru că nu sunt bani. Avem centrală proprie, iar încăperea în care se află este plină de purici şi trebuie să vină şi deratizarea”, explica, la sfârșitul lunii octombrie, un angajat al Bibliotecii Naționale.

„Vor să facă economie, dar pe sănătatea noastră...”, a mai dezvăluit acesta. Situaţia a fost confirmată și de alți lucrători din cadrul BNaR.

Comentarii

loading...