17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBAC 2018. Candidații sesiunii de toamnă susțin azi proba orală la limba...

BAC 2018. Candidații sesiunii de toamnă susțin azi proba orală la limba română

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 24 şi 27 august şi este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 şi 31 august, informează News.ro.

Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018, la care s-au înscris peste 45.000 de candidaţi, a început luni. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Ultima probă scrisă a examenului – proba la alegere a profilului şi specializării – s-a desfăşurat joi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Vineri, 24 august, aceasta va fi disponibilă între orele 8:00 – 14:00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă