Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Wikipedia

Avem prea multe mașini!

Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018, dar infrastructura rutieră nu este capabilă să țină pasul, se arată în cel mai recent studiu PwC Digital Auto Report citat de Digi24.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

26.01.2020 - 18:08

În București sunt 1,4 milioane de mașini înmatriculate oficial, la care se adaugă cele aflate în tranzit. Potrivit datelor INS, populația Capitalei este de 1,8 milioane de locuitori, ceea ce ar însemna o raportare aproximativă de o mașină la un locuitor informează Digi24. În contrast cu ceea ce se întâmplă la noi, trendul european este ca oamenii să dețină mai puține mașini în proprietate personală și să folosească mai mult transportul alternativ, spre exemplu în Germania ponderea persoanelor care deţin o maşină proprie a scăzut de la 43% în 2010 la numai 36% în 2018.

Consultanţii PwC atrag atenţia, de asemenea, şi asupra faptului că municipiul Bucureşti se află de mai mulţi ani în topul celor mai congestionate oraşe din Europa iar nivelul particulelor din aer este dublu faţă de cel maxim recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În context, Pwc recomandă soluţii noi de transport precum car sharing sau ride hailing.

Citește totul despre:

#masini #bucuresti #tranzit

Comentarii