8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiArhiepiscopia Iașilor va fi în sărbătoare între 12-13 iunie. Ce Sfântă este...

Arhiepiscopia Iașilor va fi în sărbătoare între 12-13 iunie. Ce Sfântă este pomenită

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor anunță că în zilele de 12 şi 13 iunie, se aniversează 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi.

În anul 1641, „sfintele odoare” au reprezentat un dar al Patriarhiei Ecumenice pentru domnitorul Moldovei, Vasile Lupu, fiind aşezate cu multă cinste în biserica, atunci zidită, a Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Cu acest prilej, anul acesta, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” se vor săvârşi slujba de Priveghere, ȋn ziua de 12 iunie, şi Sfȃnta Liturghie, ȋn ziua de 13 iunie, iar ȋn Sala Gotică a Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” va avea loc un simpozion şi va fi organizată o expoziție de cărți, icoane şi veşminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, transmite Biroul de presă.

Simpozionul, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iaşi, va începe sȃmbătă, 12 iunie, la ora 15:00, iar ȋn finalul său va fi vernisată expoziția realizată de Biblioteca ,,Dumitru Stăniloae”, Catedrala Mitropolitană şi Centrul Resurrectio. Expoziția va fi deschisă publicului timp de o săptămȃnă după vernisare.

În toată această perioadă, credincioşii se pot închina la Sfânta Cuvioasă Parascheva, racla cu sfintele sale moaşte fiind aşezată în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă