17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAncheta din dosarul de șamanism este pe final, și acuzații vor fi...

Ancheta din dosarul de șamanism este pe final, și acuzații vor fi trimiși în fața instanței

Conform surselor citate de Monitorul Justiției, Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa Vanesa Youness şi cetăţeanul britanic Lishman Thomas Ivor Mowbray vor ajunge în faţa judecătorilor pentru a răspunde pentru mai multe infracţiuni, mai scriu știripesurse.ro.

Este vorba de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie a unui imobil şi introducere de droguri pe teritoriul României.

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi după ce BCCO şi anchetatorii DIICOT au descoperit că la clinica privată a Vanessei Youness, aeasta, împreună cu concubinul ei, Gelu Oltean şi un englez organizau reuniuni pentru care percepeau bani şi sub pretextul unor practici şamanice, „pacienţii” consumau ayahuasca, o băutură ce conţine drogul DMT, trecut pe lista substanţelor interzise în România.

Acest drog a fost identificat în urma analizelor amănunţite realizate la Laboratorul de Criminalistă al Poliţiei Capitalei, unde s-a stabilit că atât cantitatea de frunze, cât şi lichidul descoperite la faţa locului, conţineau DMT, drogul interzis, mai scrie Monitorul Justiției.

De asemenea, sursele au precizat pentru Monitorul Justiţiei că din acest dosar a fost făcută şi o disjungere privind filiera, modul în care au ajuns în ţară cantităţile de frunze cu ayahuasca din care se realize băutura ce le era administrată clienţilor clinicii la reuniunile şamanice. Niciunul dintre aceşti clienţi-consumatori nu va fi trimis în judecată, aceştia având calitatea de martori.

Cele mai citite

Se extinde a sistemul informatic pentru emiterea actelor de Stare Civilă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță o nouă extindere a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) către 25 de localități, se...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...

1948-2024. Dinamo aniversează astăzi 76 de ani de la înființare

Clubul Sportiv Dinamo aniversează astăzi, 14 mai, 76 de ani de la înfiinţare, perioadă în care a produs performanţă la cel mai înalt nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă