FOTO: Facebook

Airbus: miliarde de euro pentru soluționarea acuzațiilor de corupție

Airbus ar putea plăti în miliarde de dolari după ce a ajuns la o înțelegere cu autoritățile franceze, britanice și americane după o investigație desfășurată pe trei ani privind acuzații de mită și corupție, transmite Mediafax.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2020 - 19:37

Un acord îi permite Airbus să evite acuzațiile, care ar putea duce la retragerea contractelor publice ale companiei din Statele Unite și Uniunea Europeană - un regres masiv pentru una dintre cele mai mari firme europene de apărare și transport aerian relatează Digi24.

Producătorul european de aeronave a fost ținta unor cercetatări ale autorităților franceze și britanice pentru suspiciuni de corupție privind vânzarea unor avioane în urmă cu mai bine de un deceniu. Airbus s-a confruntat cu investigații și în SUA cu privire la presupuse încălcări ale controalelor la export. Anunțând înțelegerea Airbus a spus că nu ar putea să dezvăluie mărimea sumelor pe care le va plăti, care vor avea nevoie de aprobarea instanței. Rapoarte de presă vorbesc de 3 miliarde de euro, în timp ce unii analiști au sugerat că suma s-ar putea ridica la 5 miliarde de euro.

Conform Digi24 se estimează că acordul ar fi de trei-patru ori mai mare față de suma plătită de Rolls-Royce în înțelegerea cu autoritățile din SUA, Marea Britanie și Brazilia în 2017, de 809 milioane de dolari.

Citește totul despre:

#avioane #airbus

Comentarii