19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăInternaționalFondatorul Telegram era însoțit de un român în momentul arestării, scrie presa...

Fondatorul Telegram era însoțit de un român în momentul arestării, scrie presa franceză

Pavel Durov, fondatorul Telegram, a fost însoțit de un român în momentul arestării sale la Paris, dezvăluie postul francez TF1, care a relatat detalii din culisele operațiunii.

După luni de supraveghere, în care anchetatorii francezi au urmărit avionul său privat și au analizat îndeaproape stilul său de viață, Pavel Durov a fost reținut sâmbătă, 24 august, la aeroportul Le Bourget.

Investigația, care a inclus monitorizarea atentă a traseelor avionului său Embraer Legacy 600 și a cercului său de apropiați, a culminat în martie 2024 cu emiterea unui mandat de percheziție și înscrierea lui Durov pe lista persoanelor căutate (FPR).

În dimineața zilei de 24 august, o alertă a notificat autoritățile despre planul de zbor al miliardarului de la Baku, Azerbaidjan, către Paris.

O echipă de arestare a fost imediat mobilizată, dar confirmarea prezenței lui Durov la bordul avionului a venit abia în cursul după-amiezii.

Culisele arestăriii lui Pavel Durov

Când a coborât din avion, Pavel Durov părea relaxat și, însoțit de asistenta sa și de bodyguardul român, s-a îndreptat spre salonul VIP al aeroportului. Acolo, polițiștii de frontieră au intervenit și l-au reținut, informându-l despre drepturile sale.

Deși asistenta și bodyguardul său au fost eliberați după interogatoriu, Durov rămâne sub un control judiciar strict.

El nu poate părăsi Franța, fiind obligat să depună o cauțiune de cinci milioane de euro și să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână. Totodată, miliardarul a predat cele patru pașapoarte pe care le deține, inclusiv cel rusesc, francez și din Emiratele Arabe Unite.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă