11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăInternaționalCompania care vrea să le intrezică angajaților pauzele de cafea

Compania care vrea să le intrezică angajaților pauzele de cafea

Personalul companiei miniere Mineral Resources, deținută de miliardarul australian Chris Ellison, a fost deja supus unei interdicții de a lucra de acasă, iar acum ar putea fi nevoit să renunțe și la posibilitatea de a ieși din clădire pentru a lua o cafea, informează Bloomberg.

Chris Ellison, un veteran al industriei miniere în vârstă de 67 de ani, a subliniat beneficiile oferite angajaților care lucrează la sediul central din Perth.

Printre facilități se numără o cafenea, un restaurant, o sală de fitness, o creșă, o cameră de relaxare și un centru de wellness.

Potrivit lui Ellison, aceste facilități contribuie la crearea unui mediu de lucru atractiv și îi „țin legați” pe angajați de birou.

Într-o recentă întâlnire cu analiștii, Ellison a declarat: „Am o politică de interzicere a muncii de acasă. Nu putem avea angajați care lucrează trei zile pe săptămână și sunt plătiți cinci zile pe săptămână.”

Această abordare este neobișnuită în Australia, unde lucrul de acasă a devenit o practică obișnuită pentru angajații de birou. Majoritatea companiilor permit acum angajaților să lucreze de la distanță cel puțin două zile pe săptămână.

Ellison a adăugat că creșa companiei, care percepe un tarif de doar 20 de dolari australieni pe zi, comparativ cu aproximativ 180 de dolari australieni pe zi în afara firmei, este un alt beneficiu semnificativ pentru angajați.

„Puteți lăsa copiii în grija noastră. Vom avea grijă să fie hrăniți, iar mama și tata vor lucra de la birou”, a spus Ellison.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima oră
Pe aceeași temă