17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialCifre impresionante ale RetuRO: Miliarde de ambalaje reciclabile, puse deja pe piață....

Cifre impresionante ale RetuRO: Miliarde de ambalaje reciclabile, puse deja pe piață. Cât s-a reciclat până acum

În primele opt luni ale anului 2024, în România au fost introduse pe piață 1,9 miliarde de ambalaje de plastic marcate cu sigla SGR, alături de 874 milioane de ambalaje de metal și 697 milioane de sticle, conform datelor furnizate de RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare.

Rata de returnare a acestor ambalaje variază între 35% și 39%, în funcție de material, notează Ziarul Financiar.

În termeni de volum, pe piață au fost plasate 65.424 tone de ambalaje de plastic, 12.179 tone de ambalaje de metal și 179.317 tone de sticlă. Rata de returnare a fost cea mai ridicată la ambalajele de plastic, cu 39%, urmată de metal cu 36%, și sticlă cu 35%.

În total, populația a returnat în centrele de colectare 770 milioane de ambalaje de plastic, 318 milioane de ambalaje de metal și 246 milioane de sticle.

Din ambalajele predate către RetuRO, 86% din cele din plastic au fost deja reciclate, în timp ce doar 48% dintre ambalajele de metal și 54% din sticle au ajuns în instalațiile de reciclare.

Câte centre are RetuRO în țară

RetuRO administrează în România cinci centre regionale de numărare și sortare, situate în județele Bacău (Nicolae Bălcescu), Brașov (Brașov), Cluj (Bonțida), Ilfov (Otopeni) și Timiș (Giarmata).

Aceste centre, împreună cu cele operate în parteneriat cu diverse zone din țară, au capacitatea de a procesa aproape 6 miliarde de ambalaje anual.

Până la sfârșitul anului 2024, RetuRO intenționează să deschidă încă cinci centre regionale în județele Dolj, Prahova, Suceava, Bihor și Constanța.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...
Ultima oră
Pe aceeași temă