16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalMexicul îngheață relațiile cu ambasadele SUA și Canadei

Mexicul îngheață relațiile cu ambasadele SUA și Canadei

Guvernul mexican îngheață relațiile sale cu ambasadele SUA și Canadei din țară, a declarat marți președintele Andres Manuel Lopez Obrador, după ce ambasadorii acestora au criticat o propunere de reformă judiciară pe care el o susține, scrie Reuters.

Mexicul îngheață relațiile cu ambasadele SUA și Canadei

„Există o pauză”, a declarat Lopez Obrador într-o conferință de presă, clarificând că înghețarea a fost cu ambasadele și nu cu țările.

Președintele promovează o reformă pentru alegerea judecătorilor, inclusiv a judecătorilor Curții Supreme, prin vot popular.

O comisie din camera inferioară a Congresului mexican a adoptat propunerea luni târziu, deschizând calea pentru ca aceasta să fie aprobată atunci când noul Congres ales își va prelua mandatul în septembrie.

Ambasadorul SUA, Ken Salazar, a catalogat săptămâna trecută reforma drept un „risc major pentru funcționarea democrației mexicane” și a avertizat cu privire la un risc potențial pentru relațiile comerciale dintre SUA și Mexic.

Statele Unite și Mexicul sunt cei mai mari parteneri comerciali.

Ambasadorul Canadei în Mexic, Graeme Clark, a avertizat, de asemenea, cu privire la preocupările legate de investiții.

Nu a fost pe deplin clar ce impact ar avea o astfel de pauză – limitată la ambasadele din Mexic. Ambasadele Statelor Unite și Canadei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă