17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalMiliardarul Mike Lynch sărbătorea achitarea acuzațiilor de fraudă pe iahtul scufundat

Miliardarul Mike Lynch sărbătorea achitarea acuzațiilor de fraudă pe iahtul scufundat

Trupul neînsuflețit al antreprenorului britanic de tehnologie Mike Lynch a fost găsit în epava superiahtului Bayesian, la trei zile după ce acesta s-a scufundat în largul coastelor Siciliei, au anunțat oficialii italieni.

Călătoria pe yachtul Bayesian fusese organizată pentru a sărbători recenta achitare a lui Lynch de acuzațiile de fraudă din SUA, după un proces de 12 ani legat de vânzarea companiei sale de software, Autonomy, către Hewlett-Packard, într-o tranzacție de 11 miliarde de dolari.

Pe yacht se aflau și Christopher Morvillo, avocat la Clifford Chance, care l-a reprezentat pe Lynch în procesul din SUA, și Jonathan Bloomer, președintele grupului de asigurări Hiscox și al Morgan Stanley International, care a depus mărturie în favoarea apărării.

Soțiile lor, Neda Morvillo și Judy Bloomer, au fost, de asemenea, la bord și sunt încă date dispărute.

Şase persoane, printre care Lynch şi fiica sa de 18 ani, Hannah, sunt date dispărute de luni, după ce superiahtul Bayesian s-a scufundat în timpul unei furtuni violente în apropiere de Palermo.

Un al cincilea corp neînsufleţit a fost recuperat joi dimineaţă din epavă. Scafandrii care explorează resturile vasului în largul coastei Porticello continuă căutările pentru a găsi cea de-a şasea persoană dispărută.

Autorităţile italiene nu au făcut încă nicio identificare oficială a victimelor.

Procurorii italieni au demarat o investigație pentru a stabili cauzele exacte ale scufundării, după ce martorii au relatat că yachtul s-a scufundat în doar câteva minute.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Prefectul de Galați cere instituirea stării de alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat încă o persoană decedată, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total ajungând la şapte Solicitarea...

Dani Olmo s-a accidentat! Cât va lipsi mijlocașul Barcelonei

Barcelona a primit o lovitură neașteptată, după ce Dani Olmo, unul dintre cei mai scumpi jucători transferați în această vară, s-a accidentat și va...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă