5.6 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSocialAfirmație șocantă a ÎPS Teodosie: Păcatele părinților sunt cauza bolilor psihice la...

Afirmație șocantă a ÎPS Teodosie: Păcatele părinților sunt cauza bolilor psihice la copii

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat și că rugăciunile ajută mai mult decât medicamentele

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute la Radio Dobrogea, unde este invitat săptămânal.

„Sunt rugăciuni, chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, pot duce la boală psihică”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la radioul constănțean.

El a susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit, prin rugăciune, ajutor mai important, decât cel dat de medicamente, pentru că „Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”.

Săptămâna trecută, ÎPS Teodosie a afirmat, la același radio că bolnavii au păcătuit și de aceea suferă și au primit boală. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă, pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi, adeseori, a ridicat pe bolnavi”, a spus ÎPS Teodosie. Tot săptămâna trecută, ÎPS Teodosie a spus că o femeie măritată, trebuie „să-și ducă crucea”.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă