13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSănătateVerificări la Ministerul Sănătății. Premierul și-a trimis Corpul de Control

Verificări la Ministerul Sănătății. Premierul și-a trimis Corpul de Control

În funcție de rezultatul controlului, Ciolacu va decide dacă ministrul Alexandru Rafila mai rămâne în fruntea instituției

Ciolacu a făcut această precizare, înaintea şedinţei de Guvern. Întrebat dacă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, mai rămâne în funcție, premierul a răspuns scurt: „Haideți să vedem tot adevărul. Așteptăm concluziile săptămâna aceasta, după care vom lua o decizie”. Premierul Marcel Ciolacu a cerut acum câteva zile, toate documentele de la Corpul de control al Ministerului Sănătății, prin propriul său Corp de control.

Șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, Sorin Luca și-a dat demisia, în contextul anchetei legate de pacienții morți de la Spitalul Sf. Pantelimon.  

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat presei că șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății a demisionat pentru că „a considerat că așa e oportun”.

„El a considerat că, în urma acestei probleme extrem de grave de la Pantelimon, e cazul să demisioneze. A considerat că e oportun să își dea demisia”, a afirmat ministrul Rafila.

În ceea ce privește atribuțiile Corpului de control, „reclamația a fost de natură administrativă”, a mai declarat Rafila. 

În luna aprilie, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, condus de Sorin Luca, a concluzionat că nu erau probleme la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Pe data de 7 august, medicii Mirela Păiuș și Maria Miron sunt reținute de procurori, sub acuzații tentativă de omor și omor calificat.  Ancheta procurorilor este în desfășurare. Cele două beneficiază de prezumția de nevinovăție. Cele două doctorițe se află în arest pentru 30 de zile.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Două persoane din Norvegia au contractat clasa 2 a mpox

Doi pacienți din Norvegia au fost diagnosticați cu virusul mpox, clasa 2, a anunțat marți municipalitatea din Oslo, potrivit Reuters. Norvegia raportează două cazuri de...

Tragedie în Brazilia! Nouă membri ai unei echipe de canotaj au murit într-un accident rutier

Nouă membri din cadrul unei echipe de canotaj din Brazilia și-au pierdut viața într-un accident tragic pe autostrada BR-376, în apropiere de Guaratuba. Echipa de...

Gigi Becali, reacție după decesul tatălui lui Adrian Șut. „Și mie mi-a murit tatăl. A murit, l-am îngropat, la revedere”

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție controversată în legătură cu absența mijlocașului Adrian Șut, care și-a pierdut recent tatăl. Gigi Becali, reacție controversată Becali...
Ultima oră
Pe aceeași temă