24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialJustiție700.000 de euro și 3 ani cu executare pentru polițistul care a...

700.000 de euro și 3 ani cu executare pentru polițistul care a omorât-o pe Raisa

Dosarul Raisa a ajuns la final, iar justiția a pronunțat sentința în cazul polițistului implicat în tragedia care a marcat comunitatea.

Agentul Constantin Popescu, omul care a omorât-o pe Raisa

Agentul Constantin Popescu, care în ianuarie 2022 a provocat accidentul în care fetița Raisa a murit și colega sa, Marina, a fost rănită, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și la plata unor daune morale în valoare de 700.000 de euro.

„Pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Popescu Constantin se va executa în regim de detenție”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Decizia instanței este definitivă și a adus o schimbare semnificativă față de ultimele termene, conform avocatului Adrian Cuculis.

Incidentul a avut loc pe 13 ianuarie 2022, când Raisa și Marina traversau strada pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului.

Mașina de poliție, condusă de agentul Popescu de la Secția 5, se afla în afara misiunii oficiale, având doar semnalele luminoase activate, nu și pe cele acustice.

Accidentul a fost cauzat de viteză excesivă, iar Raisa a decedat pe loc, în timp ce Marina a fost grav rănită și a necesitat internare la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Procurorii au constatat că vehiculul circula cu o viteză semnificativ peste limita legală și au dispus o expertiză pentru a stabili exact viteza în momentul impactului. Sentința reprezintă un pas important în căutarea dreptății pentru victimele acestei tragedii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Creștere de 4,8% a cifrei de afaceri din industrie în primele șapte luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, a înregistrat o creștere de 4,8% în primele șapte luni...
00:02:07

VIDEO Francezul acuzat într-un proces de viol în grup spune că fosta sa soție „nu merita asta”

Un francez judecat pentru drogarea soției sale pentru a o viola și apoi pentru a o oferi unor străini în timp ce era inconștientă...

Creștere de 4,8% a cifrei de afaceri din industrie în primele șapte luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, a înregistrat o creștere de 4,8% în primele șapte luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă