21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportJO Paris 2024: Dezamăgire mare după rezultatele de la sol. Gimnasta Sabrina...

JO Paris 2024: Dezamăgire mare după rezultatele de la sol. Gimnasta Sabrina Voinea se retrage din sport

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Voinea, a transmis un mesaj după ce fiica ei s-a clasat pe locul 5 în finala la sol de la Jocurile Olimpice. Ea vorbeşte despre retragerea Sabrinei din sport. Sabrina este una dintre cele mai promiţătoare sportive ale României, transmite Antena 1.

„Sabrina nu a ieşit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut. Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea, pe pagina de Facebook.

Camelia Voinea a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seoul în 1988. Sabrina Maneca Voinea a evoluat a şaptea la finala de la sol la Paris 2024 şi a fost notată cu 13.700. Voinea a depus o contestaţie dar nota nu a fost modificată.

Ana Bărbosu a fost notată tot cu 13,700. Aceasta s-a bucurat timp de un minut că a câştigat medalia de bronz, însă gimnasta din SUA Jordan Chiles, care a fost notată iniţial 13.666, a făcut contestaţie şi a terminat pe locul 3, cu nota 13.766.

România a avut parte de un final dramatic la finala de la sol, la JO 2024


Timp de 30 de secunde, ne-am bucurat că am câştigat medalia de bronz. Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea erau la egalitate pe locul trei, până când americanii au făcut contestaţie. Antrenoarea a observat că un element din program nu a fost notat. Culmea, schema se numeşte Gogean, după camioana noastră Gina Gogean. Arbitrii au decis să recalculeze scorul şi americanca a ajuns pe podium direct pe locul trei de pe cinci.

Deşi am depus şi noi contestaţie, scorul nu s-a schimbat. „Meritam bronzul”, spune fără echivoc şi Nadia Comăneci. Pentru gimnastele noastre, Jocurile Olimpice de la Paris erau un vis împlinit şi speranţa ca, după 12 ani, să câştigăm din nou o medalie.

Decizia arbitrelor este de neînţeles şi pentru Nadia Comăneci, care a văzut totul de la câţiva metri distanţă.

„Emoţionant. Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra-şefă, ca să înţeleg de ce s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabinei Voinea. Au spus că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei şi ieşit puţin afară din linie. Ceea ce eu nu am văzut. Dar au refăcut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi, ea a avut valoarea de 6 la dificultate. Eu am sărit din scaun ca să mă duc să le îmbrăţişez şi, până am ajuns acolo, scorul nu era… Toată sala s-a aşteptat să vadă o notă mult mai mare pentru Sabrina, şi eu am crezut că va trece pe doi. Plus că nu am văzut că a ieşit afară”, a declarat Nadia Comăneci.

Ana Bărbosu, dezamăgită complet! „Nu mă așteptam”

Ana-Maria Bărbosu, gimnasta de 18 ani originară din Focșani, a ratat la limită un rezultat remarcabil la Jocurile Olimpice de la Paris.
„Nu mai am ce să zic”, a declarat Ana Bărbosu
După o competiție intensă, decisă de arbitri, sportiva română s-a clasat pe locul 4 în finala de la sol, deși inițial fusese pe poziția a treia.

Acest rezultat ar fi însemnat revenirea României pe podiumul olimpic la gimnastică, după o absență de 12 ani, cu ultimul succes datând din JO de la Londra din 2012.

Totuși, Bărbosu a fost retrogradată pe locul 4 după ce concurenta Jordan Chiles a contestat decizia inițială, iar contestația a fost acceptată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA se îndreaptă spre o aterizare lină, cu o creștere economică stabilă și inflație scăzută, conform economiștilor

Conform previziunilor economiștilor consultați de Financial Times, economia americană pare să se îndrepte spre o aterizare lină, cu o expansiune economică continuă și inflație...

Maria Grapini: Să plătească Guvernul locuri de cazare la pensiuni, nu să îi ducă pe oameni în corturi

Europarlamentarul Maria Grapini cere Executivului să folosească bani din rezerva de stat, pentru a caza oamenii în condiții decente Maria Grapini a declarat revoltată, într-o intervenție...

Inteligența artificială și automatizarea transformă diverse domenii, dar contabilii rămân esențiali, potrivit unui expert ASE

Tehnologiile emergente, precum inteligența artificială, roboții și softurile complexe, pătrund rapid în tot mai multe sectoare de activitate. Dacă în unele cazuri, acestea eficientizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă