18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalJuan Guaido doreşte declararea stării de urgenţă în Venezuela

Juan Guaido doreşte declararea stării de urgenţă în Venezuela

Adunarea Naţională, aflată sub controlul opoziţiei, ar trebui să declare stare de urgenţă naţională în cadrul unei reuniuni speciale luni, a afirmat duminică Guaido.

În unele zone din ţară nu este energie electrică de joi seara. Restabilirea alimentării cu energie electrică are loc în mod lent şi se confruntă cu întreruperi.

Duminică, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat că recentele pene de curent din Venezuela reprezintă rezultatul unor atacuri cibernetice din partea SUA şi că administraţia sa acţionează pentru soluţionarea problemei.

”Sistemul naţional de electricitate a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, ce au dus la căderea lui şi la eşuarea mai multor tentative de reconectare la nivel naţional”, a declarat Maduro pe Twitter. ”Cu toate acestea, depunem mari eforturi pentru restabilirea, în următoarele ore, a alimentării cu energie electrică în mod stabil şi definitiv”, a adăugat el.

Aceasta nu este prima dată când Maduro dă vina pe puteri străine pentru frecventele căderi ale reţelei de energie electrică. Opoziţia, pe de altă parte, a invocat drept cauze neglijenţa, corupţia şi managementul defectuos.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă