23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăPoliticăKamala Harris a primit oficial numărul necesar de voturi pentru a deveni...

Kamala Harris a primit oficial numărul necesar de voturi pentru a deveni candidatul democrat la președinția SUA

Kamala Harris a primit oficial numărul necesar de voturi din partea delegaților pentru a deveni candidatul democrat la președinția SUA și prima femeie de culoare în fruntea unui partid major, a declarat vineri președintele Comitetului Național Democrat, scrie Reuters.

Nominalizarea lui Harris a avut loc prin vot virtual.

Kamala Devi Harris este o personalitate marcantă în politica americană, ocupând funcția de vicepreședinte al Statelor Unite din 20 ianuarie 2021. Este prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care deține acest post, realizări care subliniază importanța și impactul său în istoria contemporană a SUA.

Kamala Harris s-a născut în Oakland, California, din părinți imigranți – mama sa fiind din India și tatăl său din Jamaica. A crescut într-un mediu divers și multicultural, ceea ce a contribuit la perspectiva sa globală și la angajamentul pentru dreptate socială.

Harris a urmat studiile la Universitatea Howard, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior dedicate comunității afro-americane, și la Universitatea din California, Hastings College of the Law, unde și-a obținut diploma în drept.

Kamala Harris a început cariera sa în justiție în calitate de procuror adjunct în Alameda County, California. Ulterior, a devenit procurorul districtual al orașului San Francisco în 2004, și în 2010, a fost aleasă ca Procuror General al Californiei. În această funcție, Harris a fost cunoscută pentru abordările sale progresiste în domeniul justiției penale și pentru inițiativele sale de reformare a sistemului judiciar.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...
Ultima oră
Pe aceeași temă