21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiAndy Murray își anunță retragerea din tenis odată cu eliminarea de la...

Andy Murray își anunță retragerea din tenis odată cu eliminarea de la Jocurile Olimpice

Fostul număr unu mondial și deținător a trei titluri de Grand Slam, Andy Murray, s-a retras din tenis la vârsta de 37 de ani, după ce el și Dan Evans au fost eliminați în sferturile de finală ale probei de dublu masculine de la Jocurile Olimpice.

Perechea americană formată din Taylor Fritz și Tommy Paul a încheiat cariera scoțianului cu o victorie de 6-2, 6-4 pe arena Court Suzanne Lenglen, cu tribunele pline.

Murray anunțase anterior că Jocurile Olimpice vor reprezenta ultimul eveniment din cariera sa ilustru. „Sunt mândru de cariera mea, de realizările mele și de tot ce am adus acestui sport”, a declarat Murray, citat de insidethegames. „Evident, a fost emoționant pentru că a fost ultima dată când am jucat un meci oficial, dar sunt cu adevărat fericit acum. Sunt mulțumit de cum s-a încheiat totul”.

Sunt bucuros că am putut veni la Jocurile Olimpice și că am putut încheia cariera în termenii mei, pentru că în ultimii ani acest lucru nu a fost întotdeauna sigur, a adăugat el.

La doar câteva ore după ultimul său meci, Murray a scris pe X cu umor: „Oricum, niciodată nu mi-a plăcut tenisul”.

Murray a suferit mai multe accidentări în ultimii ani

Unul dintre cei patru mari ai tenisului, Murray se alătură lui Roger Federer, de 20 de ori câștigător de Grand Slam, care s-a retras în 2022.

Scoțianul a fost afectat de accidentări în ultimii ani, ajungând pe locul 117 mondial.

Din 2019, el a jucat cu un șold metalic și a suferit leziuni la gleznă la începutul acestui an, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unui chist spinal, care l-a exclus din competiția de simplu la Wimbledon.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă