16.6 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSocialUn al doilea caz de infecție cu West Nile, confirmat în România....

Un al doilea caz de infecție cu West Nile, confirmat în România. Recomandări de la specialiști

Un nou caz de encefalită virală acută cauzată de virusul West Nile a fost confirmat în județul Mureș, acesta fiind al doilea caz înregistrat la nivel național în acest sezon, după cel raportat anterior în București.

Cel ce-al doilea caz de infecție cu West Nile din România a fost confirmat de DSP Mureș.

„În județul Mureș, s-a confirmat un caz de encefalită virală acută cu virusul West Nile la un pacient de sex masculin, cu vârsta între 75 și 84 de ani, din mediul urban. Pacientul se află sub supraveghere medicală și este internat în spital, evoluția sa fiind lent favorabilă”, a anunțat vineri DSP Mureș.

Instituția subliniază că encefalita virală acută provocată de virusul West Nile este o boală infecțioasă transmisă prin înțepătura de țânțar.

La oameni, infecția prezintă de obicei manifestări subclinice, iar când acestea devin evidente, severitatea și simptomele pot varia considerabil, informează News.ro.

Factorii care contribuie la apariția cazurilor includ modificările climatice – temperaturi ridicate și valuri de căldură ce urmează ploilor abundente – precum și creșterea circulației de călători și mărfuri.

Recomandările specialiștilor

Pentru a preveni îmbolnăvirile, se recomandă: evitarea expunerii la țânțari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea repelentelor chimice împotriva țânțarilor, împiedicarea pătrunderii țânțarilor în locuință, utilizarea insecticidelor în și în jurul casei conform instrucțiunilor producătorului, asigurarea desecării bălților de apă din jurul gospodăriei și eliminarea recipientelor cu apă stagnantă și a gunoiului menajer.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Kelemen Hunor își explică decizia de a candida din nou la prezidențiale, după ce inițial a spus că nu o va face

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit asupra deciziei de a nu mai candida la Președinția României, explicând motivele pentru care a ales să intre...

Dacia lansează noul SUV Duster în Marea Britanie cu prețuri semnificativ mai mari decât în UE

Dacia a introdus oficial noul SUV Duster în Marea Britanie, pregătind simultan producția pentru versiunea cu volan pe dreapta, care va fi disponibilă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă