17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalErdogan ridică miza: Israelul amenințat cu un război deschis

Erdogan ridică miza: Israelul amenințat cu un război deschis

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia ar putea interveni în Israel, așa cum a făcut-o în trecut în Libia și Nagorno-Karabah

Erdogan  a fost un critic înverșunat al ofensivei Israelului în Gaza. Președintele turc a deschis subiectul, la o întâlnire a partidului său de guvernământ AK, în orașul natal, Rize.

„Trebuie să fim foarte puternici, astfel încât Israelul să nu poată face aceste lucruri ridicole Palestinei. Așa cum am intrat în Karabakh, așa cum am intrat în Libia, s-ar putea să facem ceva similar cu ei. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem face asta… Trebuie să fim puternici pentru a putea face acești pași”, a adăugat Erdogan în discursul televizat.

În 2020, Turcia a trimis în Libia personal militar, în sprijinul Guvernului libian, recunoscut de Națiunile Unite. Premierul libian, Abdulhamid al-Dbeibah, care conduce Guvernul de Unitate Națională din Tripoli, este susținut de Turcia.

Turcia a negat orice rol direct în operațiunile militare ale Azerbaidjan în Nagorno-Karabah, dar a declarat anul trecut că folosește „toate mijloacele”, inclusiv pregătirea și modernizarea militară, pentru a-și sprijini aliatul apropiat, notează Reuters.

Luna trecută, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat ţările occidentale de „susţinerea” unei ofensive israeliene în Liban împotriva Hezbollah, aliatul mișcării teroriste palestiniene Hamas.
„Este extrem de grav şi patetic ca state care vorbesc despre libertate, drepturile omului şi justiţie să fie captive unui bolnav mintal ca Netanyahu”, a declarat Erdogan, cerând țărilor din regiune să se solidarizeze cu Libanul.


Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă