17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalTrump și Harris, atacuri reciproce în campaniile din SUA

Trump și Harris, atacuri reciproce în campaniile din SUA

Donald Trump spune despre Harris că e un liberal nebun care va ucide visul american

Fostul președinte Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris au intrat în campania electorală, continuând să se atace reciproc și creând un contrast între viziunile lor despre țară.

Kamala Harris a apărut la o strângere de fonduri din Pittsfield, Massachusetts, unde a răspuns atacurilor lui Trump, legate de activitatea sa ca procuror districtual, acuzându-l că „a recurs la niște minciuni sălbatice cu privire la dosarul meu” și că o parte din ceea ce el și colegul său, JD Vance spuneau  era „pur și simplu ciudat.”

Posibila candidată democrată a făcut, de asemenea, o declarație axată pe libertatea de opțiune, vorbind despre sănătatea reproductivă și violența cu armele.

„Noi, cei care credem în libertatea de reproducere, vom opri interdicțiile extreme de avort ale lui Donald Trump. Avem încredere în femeile care iau decizii cu privire la propriul corp”, a spus Harris în uralele celor prezenți, notează CNN.

Între timp, Donald Trump, aflat la o conferință despre criptomonede în Nashville, s-a referit ca la un „regim fascist” la Departamentul de Justiție al administrației Biden, care a confiscat active bitcoin semnificative. Trump a susținut, de asemenea, că o administrație Harris ar fi „vicioasă” pentru investitorii bitcoin.

La un miting din Minnesota, atât Trump, cât și Vance și-au acutizat atacurile împotriva lui Harris, concentrându-se pe rolul ei anterior de procuror districtual din San Francisco, pentru a-i reproșa dosare în materie de frontieră, economie și criminalitate. 

„Democrații știu că poporul american nu ar alege niciodată un liberal din San Francisco care este atât de departe de curentul mainstream. Trebuie să acordăm un oarecare credit prietenilor noștri democrați, pentru că au avut dreptate în 2020. Poporul american nu va alege niciodată un liberal dezlănțuit din San Francisco ca Kamala Harris”, a spus Vance.

„Un liberal nebun ca Kamala Harris intră, visul american a murit”, a afirmat și Donald Trump, în timpul mitingului din Minnesota .

De asemenea, Trump a descris-o pe Kamala Harris ca fiind mai rea decât președintele Joe Biden, spunând: „Este groaznică. Ea este mai rea… decât el. Avem o nouă victimă acum, Kamala. Avem o victimă nou-nouță. Și sincer, este o persoană de stânga radicală”.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă