17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalCampania Biden este acum: „Harris președinte!” Kamala preia cufărul cu bani

Campania Biden este acum: „Harris președinte!” Kamala preia cufărul cu bani

Kamala Harris moștenește zecile de milioane de dolari care au umplut cuferele de campanie ale lui Joe Biden

Campania prezidențială a lui Biden s-a redenumit în mod oficial „Harris pentru președinte”, conform documentelor depuse la Comisia Electorală Federală, în câteva ore de la anunțul lui Biden. La sfârșitul lunii iunie, campania a raportat că avea95 de milioane de dolari.

Pentru că acești bani au fost strânși pentru Harris, alături de Biden, banii pot fi folosiți pentru propria ei campanie pentru președinție. Alți candidați democrați nu au putut folosi banii ca ai lor, deși campania ar putea în schimb să-i transfere Comitetului Național Democrat.

„Contul de campanie, deși îl considerăm ca fiind contul de campanie al lui Joe Biden, aparține de fapt atât lui Joe Biden, cât și lui Kamala Harris”, a declarat Daniel Wiener, avocat la Centrul Brennan și fost consilier FEC, pentru POLITICO înainte de renunțarea lui Biden.

Chiar dacă Harris preia toate fondurile existente în cuferele campaniei, alegerile vor necesita mult mai mulți bani, a declarat Shekar Narasimhan, un donator democrat care a fondat AAPI Victory Fund.

Problema în interiorul Partidului Democrat este acum, dacă personalitățile de rang înalt ale partidului și donatorii se aliniază rapid în spatele lui Harris, ca noul lor candidat sau dacă există cereri pentru deschiderea nominalizării prezidențiale pentru alți candidați și organizarea unei Convenții deschise. Cu 14 săptămâni până la ziua alegerilor, nu au prea mult timp, notează Reuters.

La scurt timp după ce Biden și-a anunțat susținerea pentru Kamala Harris, ea a atras sprijinul puternicului Black Caucus al Congresului, al fostului președinte Bill Clinton și al candidatului la președinție în 2016, Hillary Clinton, precum și al unor parlamentari influenți și donatori.

Mulți se tem, însă, că Harris ar putea să nu-l învingă pe Trump, de aceea și senatorul american Peter Welch a cerut un proces deschis pentru nominalizări. 

Echipa Harris

Kamala Harris va trebui să-și întărească rapid echipa de campanie. Este puțin probabil să ia doar oficiali de vârf care au condus campania lui Biden, mai ales după haosul din ultimele săptămâni, analizează Reuters.

Trump și Vance așteaptă

În timp ce echipa lui Trump ar putea rămâne concentrată pe probleme de politică, universul grupurilor de dreapta va fi probabil mai agresiv și mai personal în atacurile lor.

Primele apariții

Deja se schimbă strategii și hărți cu itinerarii de campanie. Harris a programat o călătorie la Milwaukee, marți, pentru un eveniment politic, iar miercuri un altul, la Indianapolis.  

Imigrare

Echipa lui Trump a atacat-o pe Harris în primul rând pe probleme, legate de imigrația ilegală la graniță. La începutul administrației Biden, Harris a primit sarcina de a lucra cu Mexic și țările din America Centrală, pentru a aborda imigrația ilegală, deși nu a fost niciodată responsabilă pentru securizarea graniței SUA-Mexic.

Politica externă

Sprijinul deplin al lui Biden pentru Israel în războiul său împotriva Hamas a fost nepopular pentru mulți democrați mai tineri și liberali, mai ales că numărul morților a crescut în Gaza. Harris a ieșit înaintea lui Biden, fiind primul oficial înalt din SUA care a cerut o încetare imediată a focului. Probabil că asta o va ajuta cu acele grupuri, dar nu este încă foarte clar, ce schimbări ar face ea în politica israeliană, dacă va câștiga alegerile. 

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...

VIDEO. Momentul în care Maia Sandu a fost surprinsă de cutremur în platoul unei emisiuni TV

Cutremurul recent din România a avut un impact resimțit și în Chișinău, unde președintele Moldovei, Maia Sandu, se afla în direct la emisiunea „Ediție...
Ultima oră
Pe aceeași temă