17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInternaționalJocurile Olimpice, un chin pentru locuitorii din Paris. Restricții, drumuri închise și...

Jocurile Olimpice, un chin pentru locuitorii din Paris. Restricții, drumuri închise și zeci de mii de bariere

Forțele de securitate franceze au început de joi să blocheze mari porțiuni din centrul Parisului, în pregătirea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de săptămâna viitoare, care va avea loc pe râul Sena, potrivit Le Monde.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care se va desfășura pe o distanță de șase kilometri de-a lungul Senei, a condus la impunerea unor restricții severe în cartierele riverane, unde majoritatea vehiculelor nu vor avea acces.

Persoanele care doresc să intre în „zona gri” de maximă securitate de pe ambele maluri ale râului vor avea nevoie de un permis de securitate sub formă de cod QR.

Aceste măsuri au generat un val de nemulțumire printre locuitorii Parisului, care se simt din ce în ce mai constrânși de barierele metalice și de restricțiile impuse.

Multe dintre stațiile centrale de metrou vor fi închise din joi și până pe 28 iulie, a doua zi după ceremonia de deschidere, iar prezența a aproximativ 45.000 de polițiști, susținuți de mii de soldați și agenți de securitate privați, a amplificat sentimentul de izolare al localnicilor.

În plus, instalarea a zeci de mii de bariere metalice pentru securizarea traseului ceremoniei a stârnit indignare, locuitorii simțind că orașul lor este transformat într-o fortăreață și că rutina zilnică le este perturbată. Mulți parizieni consideră că aceste măsuri sunt exagerate și că impactul asupra vieții lor cotidiene este prea mare.

Între timp, Satul Olimpic și-a deschis porțile pentru primii sportivi

Situat într-o suburbie din nordul capitalei, complexul, format din aproximativ 40 de blocuri de locuințe joase, servește drept vitrină pentru tehnicile inovatoare de construcție, inclusiv beton cu emisii reduse de carbon, reciclarea apei și materiale de construcție recuperate.

La capacitate maximă, Satul Olimpic va găzdui 14.500 de persoane, dintre care 9.000 vor fi sportivi.

Jocurile Olimpice vor fi urmate de Jocurile Paralimpice, care se vor desfășura între 28 august și 8 septembrie.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...

FOTO Incredibil cum arată o bază sportivă din municipiul Târgu Jiu

Baza sportivă din incinta Stadionului Municipal Târgu Jiu, aflat în administrarea Primăriei, se află într-o stare jalnică. Terenul sintetic nu mai poate fi folosit...
Ultima oră
Pe aceeași temă