11.3 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Digitalizării: Aproximativ 30% din functionarii publici vor ieşi la pensie în...

Ministrul Digitalizării: Aproximativ 30% din functionarii publici vor ieşi la pensie în 3 ani. Mare parte din munca lor, înlocuită de noile tehnologii

Aproximativ 30% din funcționarii publici se vor pensiona în următorii trei ani, conform datelor furnizate de INS și ANFP. O mare parte din activitatea acestor funcționari va putea fi preluată de noile tehnologii, spune ministrul Digitalizării.

Prin digitalizarea administrației publice, activitatea a aproximativ 30% din funcționarii publici, ce vor ieși la pensie în următorii 3 ani, va putea fi preluată de noi tehnologii, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu prilejul adoptării Strategiei Naționale în domeniul Inteligenței Artificiale.

„Vorbim despre o statistică pe care a publicat-o INS şi ANFP, prin care în următorii trei ani aproximativ 30% din corpul funcţionarilor publici urmează să iasă la pensie. Este evident că o mare parte din munca acestor funcţionari va putea să fie înlocuită de aceste noi tehnologii prin transformare digitală a statului român”, a spus ministrul Digitalizării.

Administrația publică se bazează deja pe inteligența artificială

Bogdan Ivan a mai spus că, în administrația publică din România sunt deja în derulare proiecte care folosesc inteligenţa artificială:

„De exemplu, derulăm un proiect de procesare automată a datelor pe care l-am deschis în urmă cu aproximativ două luni de zile prin care 18 ministere şi agenţii guvernamentale vor putea să proceseze automat seturi uriaşe de date printr-o finanţare de 20 de milioane de euro.”

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...
Ultima oră
Pe aceeași temă