7.7 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiFirma rusă de software Kaspersky anunță că va părăsi SUA, după sancțiunile...

Firma rusă de software Kaspersky anunță că va părăsi SUA, după sancțiunile impuse de Washington

Firma globală de securitate cibernetică Kaspersky, cu sediul în Rusia, a anunțat marți că își va închide operațiunile din SUA după ce Washingtonul a sancționat oficialii săi de rang înalt și a interzis vânzarea popularului său software antivirus, conform AFP.

Washingtonul a justificat deciziile luate asupra firmei Kaspersky pe baza presupuselor legături ale companiei de software cu guvernul rus, legături pe care compania le neagă vehement.

Kaspersky a declarat că a luat „decizia tristă, dar dificilă” după aproape 20 de ani de operare în Statele Unite, deoarece „oportunitățile de afaceri (acolo) nu mai sunt viabile”.

Începând cu 20 iulie 2024, Kaspersky va începe să își reducă treptat operațiunile din SUA și să elimine posturile din SUA, a transmis compania într-o declarație trimisă AFP.

Kaspersky va putea desfășura unele activități până pe 29 septembrie.

Compania de software a fost fondată în 1997 de Eugene Kaspersky, născut în Rusia. Una dintre puținele firme IT din Rusia care au avut succes internațional, are peste 400 de milioane de utilizatori de produse.

Eugene Kaspersky a studiat la o academie KGB și apoi a lucrat pentru Ministerul Apărării.

Decizia vine după ce Departamentul Comerțului din SUA a anunțat pe 20 iunie o interdicție de vânzare și distribuire a produselor Kaspersky în SUA, a adăugat compania.

Luna trecută, SUA au impus, de asemenea, sancțiuni împotriva a 12 lideri de top ai Kaspersky Lab.

Software-ul Kaspersky, „un risc pentru securitatea națională” a SUA

Departamentul Comerțului din SUA a declarat că utilizarea software-ului companiei „prezenta un risc pentru securitatea națională” din cauza „capacităților cibernetice ofensive ale guvernului rus și a capacității de a influența sau de a direcționa operațiunile Kaspersky”.

Aceasta este prima dată când se iau astfel de măsuri de la un ordin executiv emis sub președinția lui Donald Trump, care a conferit Departamentului Comerțului din SUA puteri de a investiga dacă anumite companii reprezintă un risc pentru securitatea națională.

Kaspersky a promis să continue să opereze, spunând că „prioritatea noastră principală rămâne aceeași – să protejăm clienții noștri din orice țară de amenințările cibernetice”.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Ferrari F80 a fost prezentat – VIDEO

Ferrari a prezentat noul său hypercar, numit oficial Ferrari F80, marcând un moment important în istoria mărcii italiene. https://www.youtube.com/watch?v=p6gUbu9fSYs Ferrari F80, cel mai puternic model produs...

Helmuth Duckadam cere pensii viagere pentru eroii de la Sevilla! „Merităm din plin!”

Fostul portar Helmuth Duckadam se implică în scandalul rentelor viagere, susținând că și jucătorii Stelei care au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 merită...

Un fost atacant de Premier League a condamnat la patru ani de închisoare pentru filmare ilegală

Hwang Ui-jo, fost atacant în Premier League, riscă patru ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru filmarea ilegală a unor acte sexuale...
Ultima oră
Pe aceeași temă