27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalOficial american de informații: Kremlinul îl preferă pe Trump la Casa Albă

Oficial american de informații: Kremlinul îl preferă pe Trump la Casa Albă

Trump este favoritul Rusiei pentru alegerile prezidențiale, susține un oficial american de informații

Statele Unite nu au înregistrat o schimbare față de alegerile precedente din SUA, în ceea ce privește preferința Rusiei pentru câștigătorul votului prezidențial din 2024, a declarat un oficial al serviciilor secrete americane, citat de Reuters.

Oficialul, care informează reporterii despre securitatea alegerilor din SUA, nu l-a numit pe fostul președinte, atunci când a fost întrebat, dacă Moscova îl preferă pe Donald Trump.

„Nu am observat o schimbare a preferințelor Rusiei pentru cursa prezidențială față de alegerile trecute, având în vedere rolul pe care SUA îl joacă în ceea ce privește Ucraina și politica mai largă față de Rusia”

oficial american al Biroului Directorului de Informații Naționale

Oficialul american a adăugat că Rusia a încercat să influențeze unele grupuri de alegători și să „denigreze” anumiți politicieni, titrează Reuters.

Întrebat despre poziția Chinei în demersul electoral din SUA, oficialul a precizat că această țară nu intenționează să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă