21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSocialRevista COMPACT de extremă dreaptă, interzisă în Germania

Revista COMPACT de extremă dreaptă, interzisă în Germania

Germania a interzis revista de extremă dreaptă COMPACT, acuzând publicația de incitare împotriva evreilor și a altor minorități.

Nancy Faeser, Ministrul german de interne, transmis că revista COMPACT va avea interdicție de publicare. Aceasta a descris publicația ca fiind „un purtător de cuvânt important pentru scena de extremă dreaptă”.

Ea a motivat interzicerea ei spunând că este datoria autorităților de a acționa împotriva „incendiatorilor intelectuali” care creează un climat de ură și violență față de refugiați și migranți, încercând să submineze statul democratic.

Această revistă promovează o incitare de nedescris împotriva evreilor, a persoanelor cu un background de imigrant și împotriva democrației noastre parlamentare.

Nancy Faeser

Marți dimineață, a intervenit și poliția, făcând percheziții la sediile publicației din patru regiuni diferite. Autoritățile au confiscat bunuri și alte dovezi, conform ministerului de interne. COMPACT susține că vinde 40.000 de exemplare pe lună și produce videoclipuri.

În 2021, compania care deține revista a fost deja descrisă de serviciile de informații interne germane ca fiind „extremistă, naționalistă și ostilă minorităților”. Revista este condusă de jurnalistul de extremă dreaptă Juergen Elsaesser și își descrie linia editorială ca fiind „patriotică”.

Deși interdicția a fost impusă, pagina principală a COMPACT și mai multe dintre canalele sale de social media erau încă online marți dimineață. Acestea prezentau articole de susținere a Alternativei pentru Germania (AfD) de extremă dreaptă, criticând „teroriștii climatici” și promovând „pacea și prietenia” cu Rusia.

Pagina principală a COMPACT includea, de asemenea, o petiție în sprijinul europarlamentarului Maximilian Krah, care a fost exclus din grupul de deputați ai AfD în parlamentul european după ce a declarat că nu fiecare membru al notoriei SS naziste era „automat un criminal”.

Decizia ministrului Faeser vine pe fondul succesului electoral în creștere al AfD. În alegerile europene din iunie, partidul a obținut 15,9% din voturi, cea mai mare cotă de până acum, situându-se pe locul al doilea după CDU/CSU de centru-dreapta. Partidul este de așteptat să obțină primul loc în trei alegeri de stat din estul Germaniei în această toamnă, deși este puțin probabil ca vreun alt partid să intre într-o coaliție cu acesta.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite

Crimă în Vaslui pentru o bucată de pământ. A fost lovit cu o secure

Un conflict legat de o bucată de pământ s-a soldat cu o crimă în județul Vaslui. Un bărbat de 62 de ani, cunoscut pentru...

Dacia lansează noul SUV Duster în Marea Britanie cu prețuri semnificativ mai mari decât în UE

Dacia a introdus oficial noul SUV Duster în Marea Britanie, pregătind simultan producția pentru versiunea cu volan pe dreapta, care va fi disponibilă și...

Trafic rutier închis pe 3 drumuri naționale și 9 drumuri județene, în zonele inundate

Viiturile au afectat grav mai multe localităţi din Galați și Vaslui şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale Localităţile afectate...
Ultima oră
Pe aceeași temă