17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiCresc vânzările de computere în trimestrul al II-lea 2024

Cresc vânzările de computere în trimestrul al II-lea 2024

Noile date arată că vânzarea de computere personale pe plan mondial a crescut cu 3% în trimestrul doi din 2024.

Computerele personale au revenit în topul preferințelor oamenilor deoarece se cere tot mai mult dispozitive care folosesc inteligenţa artificială (AI). Apple (SUA) a reușit să avanseze cel mai mult dintre competitorii pieței, transmite Reuters.

În perioada aprilie-iunie 2024, livrările tuturor producătorilor de PC-uri s-au estimat la 64,9 milioane de unităţi, după cum arată cel mai recent raport al IDC. Acest trimestru a două perioadă consecutivă de creştere după doi ani de declin.

În topul datelor, Apple a înregistrat o creștere cu 20,8%, comparativ cu trimestrul doi din 2023, pe locul doi este Acer Group, cu un avans de 13,7%. Se mai precizează că grupul Lenovo (China) are cea mai mare cotă de piaţă, 22,7%, urmat de HP, (21,1%) şi Dell (15,5%).

Piaţa PC-urilor s-a confruntat cu dificultăţi, în ultimii doi ani după pandemie pentru că munca de acasă s-a diminuat. Totuși, analiştii se aşteaptă la o redresare, pe fondul majorării cererii de dispozitive care folosesc inteligenţa artificială.

Raportul IDC susține că este posibil ca rezultatele slabe din China să afecteze piaţa, deoarece excluzând statul asiatic, livrările de computere personale pe plan mondial au crescut în ritm anual cu peste 5% în trimestrul doi din 2024.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...
Ultima oră
Pe aceeași temă