15.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieRemus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate...

Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate din pedeapsă

Milionarul Remus Truică a fost eliberat condiționat din penitenciarul Jilava, conform deciziei magistraților de săptămâna trecută. Condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție, Truică a ispășit jumătate din pedeapsă.

Omul de afaceri Remus Truică a părăsit marți, în jurul prânzului, penitenciarul Jilava prin poarta utilizată de obicei de angajați. A mers câțiva pași până la mașina care îl aștepta și a plecat imediat.

A refuzat să facă vreo declarație și nici nu a discutat cu jurnaliștii prezenți, dornici să afle planurile sale de viitor.

Săptămâna trecută, judecătorii Sectorului 4 au aprobat cererea de eliberare condiționată a lui Truică, susținută și de conducerea penitenciarului.

Truică a fost considerat un deținut model, participând la toate activitățile și fiind angajat la o firmă de arhivări pe perioada detenției.

Astfel, prin activitatea sa, Remus Truică a acumulat 200 de zile de libertate, pe lângă perioada executată din condamnarea primită în 2020. Drept urmare, milionarul a ispășit trei ani și cinci luni din pedeapsa de șapte ani în dosarul de corupție „Ferma Băneasa”.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

IGSU anunță starea de alertă pentru județele Vaslui și Galați

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat luni seara că a fost aprobată starea de alertă pentru judeţele Galaţi şi Vaslui, ca...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

România, lider în implicarea angajaților, dar cu un nivel crescut de stres la locul de muncă

România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește gradul de implicare al angajaților, conform unui sondaj Gallup realizat în 2024....
Ultima oră
Pe aceeași temă