31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialJustițieRemus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate...

Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate din pedeapsă

Milionarul Remus Truică a fost eliberat condiționat din penitenciarul Jilava, conform deciziei magistraților de săptămâna trecută. Condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție, Truică a ispășit jumătate din pedeapsă.

Omul de afaceri Remus Truică a părăsit marți, în jurul prânzului, penitenciarul Jilava prin poarta utilizată de obicei de angajați. A mers câțiva pași până la mașina care îl aștepta și a plecat imediat.

A refuzat să facă vreo declarație și nici nu a discutat cu jurnaliștii prezenți, dornici să afle planurile sale de viitor.

Săptămâna trecută, judecătorii Sectorului 4 au aprobat cererea de eliberare condiționată a lui Truică, susținută și de conducerea penitenciarului.

Truică a fost considerat un deținut model, participând la toate activitățile și fiind angajat la o firmă de arhivări pe perioada detenției.

Astfel, prin activitatea sa, Remus Truică a acumulat 200 de zile de libertate, pe lângă perioada executată din condamnarea primită în 2020. Drept urmare, milionarul a ispășit trei ani și cinci luni din pedeapsa de șapte ani în dosarul de corupție „Ferma Băneasa”.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă