23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSocialSpectacol în mijlocul furtunii: Nava-școală „Mircea” traversează canalul Corint

Spectacol în mijlocul furtunii: Nava-școală „Mircea” traversează canalul Corint

Misiune dificilă pentru echipaj, nava-școală „Mircea” sfidează furtuna traversând canalul Corint

Ministerul Apărării a dat publicității  imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea”, surprinsă în timp ce traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii dificile. Ministerul detaliază în postarea sa din pagina de Facebook, condițiile de ”rupere de nori” în care s-a desfășurat misiunea echipajului.


”În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-şcoală “Mircea” a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau «ruperea de nori». Echipajul a reușit să se descurce impecabil și să iasă cu o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă ”, au transmis oficialii Ministerului Apărării.

Nava “Mircea” îşi continuă marşul de instrucţie – cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie.

Tinerii cadeți se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și a instructorilor de la bordul navei. Velierul are și un rol de reprezentare, fiind Ambasadorul Onorific al României pe oceanele lumii și Ambasador al României sustenabile.

Canalul Corint are 6343 metri lungime, între 21 -25 de metri lățime și peste 8 metri adâncime și a fost construit in perioada 1881-1893.

Canalul a fost săpat în stâncă, la nivelul mării, motiv pentru care nu au fost necesare ecluze. A fost considerat o mare realizare tehnică a acelor vremuri, pentru că se scurta drumul vaselor mici de transport cu 400 de km. Are o lățime între 21 -25 metri și, de aceea, prin canal nu pot trece cargoboturile de mare capacitate. Canalul este folosit doar pentru vasele turistice. Aproximativ 11.000 de vase utilizează această cale navigabilă. La fiecare cap al canalului sunt folosite pentru traversare, poduri submersibile.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Ștefan Târnovanu, eroul de la Salonic: „Ne-am apărat ca Arsenal, ca la handbal. Doar că nouă ne-a ieșit”

FCSB a reușit o victorie importantă cu 1-0 în fața lui PAOK Salonic în Europa League, avansând în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Ștefan...

O companie din Rusia anunță că va face troc cu Pakistanul, schimbând năut și linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis să facă troc cu năut și linte în schimbul unor cantități de tangerine, orez și cartofi din...

Deficit bugetar de 10 miliarde lei în august 2024, acoperit din datorii: Veniturile cresc cu doar 4%

Guvernul României a încasat 44,2 miliarde de lei în luna august 2024 din taxe precum TVA, contribuții sociale și impozite pe venit și profit,...
Ultima oră
Pe aceeași temă