22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRușii anunță distrugerea a două lansatoare Patriot în Odesa

Rușii anunță distrugerea a două lansatoare Patriot în Odesa

Agențiile de presă de stat din Rusia au raportat că rachetele balistice rusești Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, conform anunțului Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

Duminică dimineață, forțele aeriene ucrainene au confirmat că Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei folosind două rachete balistice Iskander, însă nu au oferit detalii suplimentare. Această declarație vine în contextul atacurilor rusești raportate în Odesa, dar fără o confirmare clară a pagubelor menționate de Ministerul rus al Apărării.

Atacul s-a desfășurat în zona portului Iujne, a transmis agenția TASS, menționând un comunicat al ministerului. De asemenea, a fost distrusă o stație radar de tip Giraffe în regiunea Odesa.

Reuters anunță că nu a putut verifica în mod independent veridicitatea informațiilor furnizate de sursele ruse, iar Ucraina nu a emis încă un comentariu oficial pe această temă.

În timp ce informațiile privind distrugerea lansatoarelor Patriot și a stației radar Giraffe nu pot fi confirmate independent, situația din Odesa rămâne tensionată.

Atacurile rusești asupra infrastructurii militare ucrainene continuă, iar reacțiile oficiale ale părților implicate sunt așteptate pentru a clarifica impactul acestor acțiuni.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Umit Akdag, fotbalistul din Ligue 1, va reprezenta naționala României U21 în preliminariile EURO 2025!

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a confirmat că fundașul central Umit Akdag va juca pentru naționala României U21, fiind convins de Daniel Pancu...

Szczesny dezvăluie salariul de la Barcelona! „Câștig mai puțin decât voi toți”

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei, a dezvăluit că salariul său pentru perioada petrecută la club este semnificativ mai mic decât cel obișnuit pentru...

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă