15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒCosturi pentru parlamentari: salarii ศ™i beneficii extravagante

Costuri pentru parlamentari: salarii ศ™i beneficii extravagante

Cรขt cheltuie statul pentru un parlamentar?

Fie cฤƒ sunt vocali sau mai puศ›ini vocali ศ™i fie cฤƒ sunt activi sau mai puศ›ini activi, toศ›i parlamentarii beneficiazฤƒ de mai multe facilitฤƒศ›i.

Salariul de bazฤƒ al unui deputat sau senator ajunge รฎn momentul actual la 18.700 lei salariu brut/lunฤƒ, liderii de grup รฎncasรขnd รฎn plus circa 2.000 lei. Cele mai mari salarii le au preศ™edinศ›ii celor douฤƒ Camere, mai precis 24.000 lei salariu brut/lunฤƒ, adicฤƒ peste 13.000 de lei net/lunฤƒ.

Pe lรขngฤƒ salariu, aceศ™tia au parte de multe beneficii suplimentare. Aceศ™tia รฎncaseazฤƒ 35.500 lei/lunฤƒ pentru cheltuielile de cabinet, 4.600 lei/lunฤƒ pentru chirie, 400 lei/zi sub formฤƒ de diurnฤƒ ศ™i 1.400 lei/lunฤƒ transport.

Statul le oferฤƒ acestora ศ™i telefon de serviciu cu abonament inclus, zboruri gratuite-1 zbor dus-รฎntors/sฤƒptฤƒmรขnฤƒ, cฤƒlฤƒtorii cu trenul CFR gratuite ศ™i pensii speciale.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ