19.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒIncognitoTAROM, aeronave cu defecศ›iuni pe bandฤƒ rulantฤƒ ศ™i sediu รฎn paraginฤƒ. FOTO...

TAROM, aeronave cu defecศ›iuni pe bandฤƒ rulantฤƒ ศ™i sediu รฎn paraginฤƒ. FOTO ศ™i VIDEO

รŽn aศ™teptarea celor douฤƒ aeronave noi promise, TAROM se face de rรขs pe plan internaศ›ional cu flota sa actualฤƒ. Tot mai multe defecศ›iuni apar la aeronavele TAROM, รฎn timp ce compania รฎncearcฤƒ sฤƒ le rezolve rapid ศ™i sฤƒ le ascundฤƒ. รŽntre timp, รฎn sediul TAROM plouฤƒ ศ™i pereศ›ii sunt crฤƒpaศ›i.

Se ศ™tie deja cฤƒ naศ›ionala de fotbal a Romรขniei a ajuns cu รฎntรขrziere pe Aeroportul Internaศ›ional Otopeni, din Germania, unde a participat la Campionatul European, din cauza unor defecศ›iuni apฤƒrute la aeronava companiei TAROM care i-a adus รฎn ศ›arฤƒ.

Surse din cadrul companiei aeriene de stat au declarat, pentru โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, cฤƒ probleme au survenit ศ™i la aeronava TAROM ce i-a transportat pe suporterii romรขni la partida Romรขnia โ€“ Olanda, de la Munchen.

Reparaศ›ii contratimp

Conducerea companiei aeriene a รฎncercat sฤƒ ascundฤƒ acest incident.

รŽn realitate, dupฤƒ aterizarea la Munchen cu suporterii, a avionului Airbus 318, a venit controlul de siguranศ›ฤƒ a zborului, SAFA, ศ™i a oprit la sol avionul pentru numeroasele probleme tehnice รฎnregistrate รฎn registrul tehnic (technical log book), au mai precizat, pentru RL, aceleaศ™i surse.

Pe durata meciului de fotbal a fost reparat avionul ศ™i a adus suporterii รฎnapoi la Otopeni.

Potrivit surselor din TAROM, acelaศ™i avion YR-ASD a plecat, dupฤƒ ce a transportat suporterii romรขni, la Londra.

Al doilea avion A318 urma sฤƒ plece pentru a prelua echipa naศ›ionalฤƒ, dar, la acel moment, era deja defect de 3 zile (prezenta vibraศ›ii la motor peste limita admisฤƒ).

ISC ศ›ine la secret situaศ›ia sediului TAROM

S-a apelat la o aeronavฤƒ Boeing pentru readucerea Naศ›ionalei รฎn ศ›arฤƒ, รฎntrucรขt celelalte avioane A318 stau la sol de aproximativ 2 ani ศ™i jumฤƒtate.

Tot รฎn aceastฤƒ sฤƒptฤƒmรขnฤƒ, cursa Otopeni โ€“ Istanbul efectuatฤƒ de TAROM pentru Turkish Airlines s-a anulat din cauza avionului ATR care s-a defectat.

Perete crฤƒpat lรขngฤƒ fereastrฤƒ cu geamuri verzi

รŽn tot acest timp, sediul central TAROM, de la Aeroportul Otopeni, continuฤƒ sฤƒ arate execrabil.

Ploaia pฤƒtrunde รฎn clฤƒdire, pereศ›ii sunt crฤƒpaศ›i ศ™i o mare parte din imobil nu este utilizatฤƒ.

Existฤƒ suspiciuni cฤƒ ศ™i structura clฤƒdirii ar fi afectatฤƒ.

lnformaศ›iile solicitate nu se รฎncadreazฤƒ รฎn categoria informaศ›iilor de interes public la nivelul lnspectoratului de Stat รฎn Construcศ›li – l.S. C., รฎn conformitate cu prevederile art. 2 lit. b) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaศ›iile de interes public, cu modificฤƒrile ศ™i completฤƒrile ulterioare conform cฤƒruiaย  prin informaศ›ie de interes public se รฎnศ›elege orice informaศ›ie care priveศ™te activitฤƒศ›ile sau rezultฤƒ din activitฤƒศ›ile unei autoritฤƒศ›i publice sau instituศ›ii publice, indiferent de suportul ori deย ย  arma sau de modul de exprimare a informaศ›iei.

Inspectoratul de Stat รฎn Construcศ›ii
Scrisoare oficialฤƒ de la Inspectoratul de Stat รฎn Construcศ›ii

Am solicitat Inspectoratului de Stat รฎn Construcศ›ii (ISC) sฤƒ ne precizeze cรขnd a avut loc ultima verificare a stฤƒrii sediului TAROM ศ™i ce s-a constatat.

ISC spune รฎnsฤƒ cฤƒ aceste informaศ›ii nu sunt de interes public.

ศ˜i parcarea sediului TAROM se inundฤƒ adesea.

TAROM a semnat un contract de leasing pentru achiziลฃia a douฤƒ aeronave Boeing 737 MAX 8 cu CDB Aviation, subsidiara irlandezฤƒ a CDB Financial Leasing Co. Ltd.

Potrivit unui comunicat, cele douฤƒ aeronave fac parte din procesul de modernizare a flotei TAROM ลŸi vor fi livrate รฎn perioada decembrie 2025 – ianuarie 2026.

Noile aeronave Boeing 737 MAX 8 vor avea o capacitate de 189 de locuri ลŸi vor contribui la standardizarea flotei TAROM, permiลฃรขnd atรขt oferirea unor servicii de calitate superioarฤƒ cฤƒlฤƒtorilor, cรขt ลŸi o reducere semnificativฤƒ a costurilor de operare ale companiei.

Colaborarea cu CDB Aviation susลฃine planurile noastre pentru modernizarea flotei TAROM, iar cele douฤƒ aeronave Boeing 737 MAX 8 ne vor ajuta sฤƒ creลŸtem eficienลฃa operaลฃionalฤƒ ลŸi sฤƒ oferim pasagerilor noลŸtri o experienลฃฤƒ de zbor superioarฤƒ. Apreciem expertiza ลŸi sprijinul partenerului nostru pentru aceastฤƒ investiลฃie, o parte importantฤƒ a planului de dezvoltare, รฎn care modernizarea flotei este un element cheie pentru รฎmbunฤƒtฤƒลฃirea performanลฃei comerciale ลŸi a perspectivei de creลŸtere. AลŸteptฤƒm cu nerฤƒbdare sฤƒ le introducem รฎn programul nostru de zbor.

Costin Iordache
directorul general al TAROM.
Bฤƒrbat vorbind la microfon, conferinศ›ฤƒ

Achiziลฃia de aeronave noi este o mฤƒsurฤƒ care face parte din planul de redresare a TAROM ลŸi a fost o condiลฃie de bazฤƒ pentru aprobarea ajutorului de stat de cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ.

Aeronavele Boeing 737 MAX 8 au un rol important รฎn รฎntฤƒrirea poziลฃiei TAROM pe piaลฃฤƒ ลŸi reรฎnnoirea flotei companiei.

Compania Naลฃionalฤƒ de Transporturi Aeriene Romรขne – TAROM a fost รฎnfiinลฃatฤƒ รฎn anul 1954 ลŸi รฎลŸi desfฤƒลŸoarฤƒ activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membrฤƒ a Alianลฃei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Naลฃional al Romรขniei deลฃine o flotฤƒ de 18 aeronave ลŸi are รฎn portofoliul sฤƒu un numฤƒr de 70 de destinaลฃii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii sฤƒi code share.

Din anul 1993, TAROM este companie membrฤƒ a Asociaลฃiei Internaลฃionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  XFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

ศ˜tefan Tรขrnovanu, eroul de la Salonic: โ€žNe-am apฤƒrat ca Arsenal, ca la handbal. Doar cฤƒ nouฤƒ ne-a ieศ™itโ€

FCSB a reuศ™it o victorie importantฤƒ cu 1-0 รฎn faศ›a lui PAOK Salonic รฎn Europa League, avansรขnd รฎn cursa pentru calificarea รฎn primฤƒvara europeanฤƒ. ศ˜tefan...

Florin Tฤƒnase avertizeazฤƒ adversarele din Europa League: โ€žNu vor avea un meci uศ™or cu noiโ€

FCSB a รฎnvins PAOK cu 1-0 รฎn Grecia, รฎn cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, ศ™i sperฤƒ la calificarea รฎn primฤƒvara...

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ