17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalSerbia semnează un nou acord cu UE

Serbia semnează un nou acord cu UE

Marți, autoritățile de la Belgrad au încheiat un acord cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Frontex, pentru a întări „cooperarea operațională” între Uniunea Europeană și Serbia. Această țară a fost de mult timp un punct de tranzit pentru migranții care încearcă să intre în Europa.

Conform acordului, Frontex va avea permisiunea de a iniția operațiuni comune și de a desfășura ofițeri europeni de pază de frontieră și de coastă pe teritoriul Serbiei, inclusiv la frontierele acesteia cu țările vecine non-UE.

„Consolidarea gestionării frontierelor de-a lungul rutei migratorii este esenţială pentru reducerea sosirilor neregulamentare, ţinând cont şi de evoluţia modului în care operează contrabandiştii, precum şi de riscurile legate de traficul de arme de foc şi criminalitatea organizată”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă